Cullen család : Ők a vámpír család Forskba. Carlisle változtatta át őket, kivéve Alicet és Jaspert. Ők vegetáriánusoknak tekintik magukat, mert csak állati vérrel táplálkoznak.

Carlisle és Esme úgy nevelik, az 5 gyereket mintha a saját gyerekeik lennének.

Cullen család tagjai :Carlisle Cullen, Alice Cullen, Jasper Hale ,Rosalie Hale ,Emett Cullen ,Bella Cullen, Renesmee Carlie Cullen ( ő félvér), Esme Cullen

 

A Cullen család

Ők a történet főbb vámpír szereplői, ha lehet őket így nevezni. Carlisle, Esme, Rosalie, Emett, Alice, Jasper és Edward. Hogy kik voltak ők mielőtt vámpír lett belőlük? Olvass tovább, és megtudod! :)

A család hét tagból áll, 3 nő és 4 férfi. A család vezetője Carlisle Cullen, ő a legidősebb. Cralisle felesége Esme. A történetük, melyben az emberek hisznek az, hogy mivel Esme-nek és Carlisle-nak nem lehet közös gyermeke ezért örökbe fogadtak 5 árván maradtat. A gyerekek közül is páran egymásba szerettek és így élnek boldogan a maguk kis különc életét.

                                                             

 

                                                                                    Carlisle Cullen
Ismert még Stregone Benefice-ként. Fizikai kora 23 év.  Szőke hajú, magas (kb 1,9 m), vékony, de izmos férfi.
1640-ben született Angliában, Londonban. Apja anglikán lelkész volt, aki más lelki pásztorokkal együtt boszorkányokat, vérfarkasokat és vámpírokat üldözött ebben az időben. Ahogy édesapja idősebbé vált, Carlisle vette át helyét a vadászatokban. Egy ilyen hajsza során harapta meg egy vámpír. Mivel tudta, hogy a társadalom kifogja közösíteni, elbujdosott és egyedül szenvedte végig az átváltozás kínjait. Elborzadt attól amivé vált, és rengeteg módon próbált véget vetni az "életének", de hiába. Olyan messze vándorolt az emberektől amennyire tehette. Egy nap, mikor eluralkodott rajta szomja megölt pár elhagyott sz*rvast. Ekkor jött rá arra, hogy nem muszáj emberi véren élnie ahhoz, hogy életben maradhasson. Megtanulta kontrollálni  a szomját és orvosi diplomát szerzett, hogy segíthessen az embereken. Úgy gondolja, hogy a vámpírrá változás után az ember valamilyen képessége felerősödik.

 

                                                                  

Esme Cullen

Született Esme Platt, később Esme Evenson. 1895-ben született az ohio-i Colombus-ban.
16 éves korában eltörte a lábát, ekkor Carlisle kezelte. Később hozzá ment Charles Evenson-hoz. De a férfi kihasználta. Mikor Esme rájött, hogy terhes elbujdosott és gy kisfiúnak adott életet, aki pár nap múlva meghalt. A nő bánatában öngyilkos akart lenni, ezért leugrott egy sziklaszirtről. Mikor megtalálták azt hitték, hogy maghalt és ezért a hullaházba szállították. Carlisle akkoriban ismét a kórházban dolgozott és meghallotta Esme szívverését. Felismerte és vámpírrá változtatta. Esme hamarosan beleszeretett Carlisle-ba és összeházasodtak. Sajátjaként szereti vámpír gyermekeit, de nem tud megbékélni azzal, hogy már soha sem fog tudni gyermeket szülni. Szeret öreg házakat helyreállítani. :)
Testi életkora 26 év. Magas (kb. 1,7 m), karcsú, de mégis kerekded. Haja karamella színű. Neki nincs különleges képessége, de szenvedélyesen tud szeretni.

 

                                                              

                                                                                      Rosalie Hale
1915-ben született Rochester-ben. Édesapja bankár volt. Rosalie-t nemcsak a világ legszebb nőjének, hanem az emebri világ legszebbjének írja le a könyv. Magas, vékony, szoborszerű testalkata van. Hosszú hullámos szőke haja van. Fizikai kora 18 év.
Royce King II. érdeklődést tanúsított Rosalie iránt és hamarosan eljegyezték egymást.Egy nap, mikor Rose haza felé sétált találkozott az ittas Royce-szal és barátaival. A férfiak megverték Rosalie-t és valószínűleg meg is erőszakolták és ez a halálához vezetett.
Carlisle arra ment keresztül és úgy döntött átváltoztatja a lányt. Rosalie az átváltozása után megkereste, azokat akik bántalmazták és megölte őket, de a vérükből nem ivott.

 

                                                                 

Emmett Cullen

Eredeti neve Emmett McCarty. Emmett-et magas, testes és rendkívül izmos férfinak írja el a könyv. A legtöbb ember számára nagyon félelmetes.Neki kissé göndör, sötét haja van.
Emmett 20 éves volt átváltozásakor, az Tennessee állambeli Gatlinburg-ben élt. 1935-ben egy medve támadta meg, sérülései nagyon komolyak voltak. Rosalie talált rá miközben vadászott. Rosalie 100 mérföldön keresztül cipelte a férfit. Megkérte Carlisle-t, hogy mentese meg Emmett-et. Átváltozása után Emmett csatlakozott a Cullen családhoz, ám először zavarta a család táplálkozási módja.

                           

                                                                   

                                                                                          Alice Cullen
Mary Alice Brandon az eredeti neve. Alicet a könyv egy tündérhez hasonlítja. Kis termetű (kb 1,5 m), rövid fekete haja van, járása kecses. Különleges képessége a jövőbe látás, de ez viszonylag korlátozott.  Azokat a dolgokat látja, amiket az emberek döntései eredményeznek. Alice látja azokat az embereket, akik vámpírrá fognak válni, ám a vérfarkasokat nem látja a látomásaiban. Alice rendkívül optimista, szeret partikat rendezni.
Emberi életére nem emlékszik. Kiderítette, hogy 1901-ben Biloxi-ban, Mississippi államban született és egy intézetbe zárták, mert előérzetei voltak. Alice-t egy az intézetben dolgozó vámpír változtatta át, hogy megvédje James-től. Alice azt is felfedezte, hogy a sírkövén található dátum megegyezik azzal, amikor felvették az intézetbe. Kutatásaiból az is kiderült, hogy volt egy húga, akit Cynthia-nak hívtak és az  ő lánya, Alice unokahúga még mindig Biloxi-ban él.

 

                                                                  

Jasper Hale

Eredeti nevén Jasper Whitlock. Texasban születettet. 1861-ben csatlakozott a sereghez, hogy harcolhasson a  polgárháborúban. Nagyon karizmatikus személyiség, ezért gyorsan jutott feljebb a ranglétrán. 1863-van változtatta át egy Maria nevű vámpír, ekkor 20 éves volt. Képessége, hogy kezelni tudja a körülötte lévők érzelmeit.
Maria azért változtatt át, mert észrevette, hogy Jasper milyen gyorsan jut feljebb a ranglétrán. Jasper feladta átváltozá után az volt, hogy fiatal vámpírokat képezzen ki, majd miután erejük kezdett elhalványodni meg kellett őket ölnie. Ám a század végén Jasper csatlakozott két régi barátjához, Peterhez és Charlotte-hoz. De hamarosan elhagyta őket. ALice előre jétta, hogy találkozni fog Jasperrel egy félig üres philadelphia-i étkezdében és együtt keresik fel a Cullen családot. Jaspernek múltja maitt; amikor még emberekre vadászott, nagogy nehéz kordában a szomját. Nem ez az els alkalom, hogy a vegetáriánus életmódot választja, de még így is nehéz kontrollálnia magát.
Méz szőke haja van. Magas, sovány, de mégis izmos. Testés sebhelyek boríták, melyeket az fiatal vámpírok kiképzése során szerezett.

 

                                                                   

                                                                                        Edward Cullen
Eredeti neve Edward Anthony Mason. 1901. június 20-án született Chicago-ban, Illinois államban. 1918-ban Sapnyol náthában haldokolt. Édesanyja, Elisabeth ara kérte Carlisle, hogy mentes meg a fiát a haláltól. Carlisle ezért átváltoztatta Edward-ot, ekkor 17 éves volt. Ő volt az első aki csatlakozott Carlisle-hoz. Nagyon jól zongorázik.
Edward mint, minden vámpír erős és gyors. Emberkén a szeme zöld volt. Haja borz színű. Maga, testalakat vékony, de mégis izmos.

Oldalmenü
Szavazás
Kik a kedvenc szereplőid?
Bella & Edward
Emmett & Rosalie
Alice & Jasper
Carlisle & Esme
Naptár